DVADESET I OSMA NEDJELJA KROZ GODINU, 09. listopada 2022.

DVADESET I OSMA NEDJELJA KROZ GODINU, 09. listopada 2022.

DVADESET I OSMA NEDJELJA KROZ GODINU

09. listopada 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11 i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

 

2. SVETE MISE U KAPELAMA

Danas, u spomen beatifikacije bl. Alojzija Stepinca, u 16 sati slavimo svetu misu u kapeli u Kladju. Sljedeće nedjelje svetu misu slavimo u kapeli sv. Nikole u Otoku u 11 sati.

 

3. RODITELJSKI SASTANCI RODITELJA PRVOPRIČESNIKA I KRIZMANIKA

Pozivamo sve roditelje naših ovogodišnjih kandidata za prvu svetu pričest i svetu potvrdu na uvodni roditeljski sastanak koji će se održati ovoga tjedna prema sljedećem rasporedu:

 

Roditelji prvopričesnika:

OŠ Bogumil Toni – utorak – 19.30

OŠ Samobor – utorak 20.00

Roditelji krizmanika:

OŠ Bogumil Toni – srijeda – 19.30

OŠ Samobor – srijeda – 20.00

 

4. DAN GRADA SAMOBORA

Sljedeću nedjelju slavimo Dan grada Samobora. Tom prigodom, na svetoj misi u 11 sati molit ćemo za napredak našeg Grada te za sve nositelje javnih službi i dužnosti u našem Gradu. Uoči Dana Grada, u subotu 14. 10. u 9 sati, u Parku Domovinske zahvalnosti položit ćemo vijence i moliti za sve poginule branitelje iz Grada Samobora.

 

5. DJEČJI ZBOR “KRIJES”

Dječji zbor „KRIJES” svoje pjevačke probe ima subotom u 9 sati. Pozivamo osnovnoškolce da dođu i svojim glasom doprinesu ljepoti bogoslužja u našoj crkvi.

 

 

 

6. SUSRET MINISTRANATA

Pozivamo sve zainteresirane dječake koji bi htjeli ministriranjem služiti kod oltara, kao i sve postojeće ministrante na susrete ministranata subotom u 10 sati.

 

7. KATEHEZE ZA MLADE

Započinjemo ovogodišnju katehezu za mlade s nizom gostujućih predavača. Prva kateheza održat će se večeras u 20 sati, nakon svete mise. Kateheze će se održavati u crkvi, a prvu katehezu predvodi vlč. Branimir Jagodić, sveučilišni kapelan HKS-a, s temom LJUBAV NA KATOLIČKI NAČIN. Sljedeće nedjelje u goste nam dolazi vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije s temom BOG JE MLAD. Pojedinosti o sljedećim susretima možete vidjeti na plakatu na oglasnim pločama te web, facebook i instagram stranici Župe. Pozivamo sve srednjoškolce, studente i radničku mladež da se otvorena srca odazovu ovom novom iskustvu i zajedništvu.

 

8. LISTOPADSKE POBOŽNOSTI

U mjesecu listopadu, svakog dana, osim četvrtkom, kada je redovito euharistijsko klanjanje, pola sata prije svete mise, molimo krunicu i litanije našoj nebeskoj majci. Krunicu predmole članovi zajednica naše Župe.

 

9. MOLITVENA INICIJATIVA “40 DANA ZA ŽIVOT”

U tijeku je molitvena kampanja za nerođene, inicijative 40 dana za život započinje, uz prigodni svetopisamski citat: “Idi pa i ti čini tako.” (Lk 10, 37). Krunicu Božjeg milosrđa s nakanom za nerođene molimo svake nedjelje u 15 sati kod špilje Gospe Lurdske na šetnici.

 

10. ORATORIJ ZA DJECU I MLADE

Udruga “U Duhu s Kristom” i Župa sv. Barbare organiziraju Oratorij pod geslom “Vjera svete Barbare” za djecu i mlade od 7 do 16 godina, u subotu 15. Listopada u Župi sv. Barbare u Rudama s početkom u 13 sati. Zainteresirani roditelji svoju djecu mogu prijaviti kod gđe. Marije na broj 098/554113. Za svu djecu Oratorij je besplatan, a djeci će biti osigurani hrana i piće. Oratorij će završiti svetom misom u 18 sati.

 

11. KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Glasnik Srca Isuosva i Marijina, Kanu, Veritas te Radosnu vijest.