DVADESET I DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU, 16. listopada 2022.

DVADESET I DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU, 16. listopada 2022.

DVADESET I DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU

16. listopada 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11 i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

 

2. SVETE MISE U KAPELAMA

Danas svetu misu slavimo u kapeli sv. Nikole u Otoku u 11 sati, a sljedeće nedjelje u kapeli sv. Antuna Padovanskog u Gradni, u 11 sati.

 

3. DAN GRADA SAMOBORA

Danas slavimo 780. rođendan grada Samobora. Tom prigodom, na svetoj misi u 11 sati molimo za napredak našeg Grada te za sve nositelje javnih službi i dužnosti u našem Gradu.

 

4. RASPORED ŽUPNE KATEHEZE

Raspored župne kateheze za prvopričesnike i krizmanike možete vidjeti na oglasnim pločama te web i facebook stranici Župe.

 

5. UVJETI ZA KUMSTVO

Još jednom valja naglasiti uvjete za kumstvo u Katoličkoj Crkvi. Krsni ili krizmani kum, kao jamac odgoja u vjeri, mora imati primljene sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, prva pričesti, krizma) te mora živjeti u skladu s katoličkim moralom. Osoba koja živi u zajedništvu s drugom osobom mora imati primljen sakrament kršćanske ženidbe. Osobe koje žive u izvanbračnim zajednicama ili civilnim brakovima, tako ne ispunjavaju uvjete da bi mogli kumovati u Katoličkoj Crkvi.

 

6. ISPOVIJED

Sakramentu ispovijedi možete pristupiti svakog dana, pola sata prije svete mise, a nedjeljom i za vrijeme svetih misa, osim kada je u isto vrijeme misa u nekoj od Samoborskih kapela. Molimo da radnim danom pristupate sakramentu ispovijedi na vrijeme, a ne u zadnji čas jer se svećenik mora pripremiti za slavlje svete mise.

 

7. DJEČJI ZBOR “KRIJES”

Dječji zbor „KRIJES” svoje pjevačke probe ima subotom u 9 sati. Pozivamo osnovnoškolce da dođu i svojim glasom doprinesu ljepoti bogoslužja u našoj crkvi.

 

 

8. SUSRET MINISTRANATA

Pozivamo sve zainteresirane dječake koji bi htjeli ministriranjem služiti kod oltara, kao i sve postojeće ministrante na susrete ministranata subotom u 10 sati.

 

9. KATEHEZE ZA MLADE

Večeras nastavljamo s katehezama za mlade. Večerašnja kateheza održat će se u 20.15 sati, nakon svete mise. Katehezu predvodi vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, s temom BOG JE MLAD. Sljedeće nedjelje u goste nam dolaze vlč. Antonio Kovačić i č. s. Zrinka Šutalo koji će nam posvjedočiti svoj duhovni poziv. Pojedinosti o sljedećim susretima možete vidjeti na plakatu na oglasnim pločama te web, facebook i instagram stranici Župe. Pozivamo sve srednjoškolce, studente i radničku mladež da se otvorena srca odazovu ovom novom iskustvu i zajedništvu.

 

10. LISTOPADSKE POBOŽNOSTI

U mjesecu listopadu, svakog dana, osim četvrtkom, kada je redovito euharistijsko klanjanje, pola sata prije svete mise, molimo krunicu i litanije našoj nebeskoj majci. Krunicu predmole članovi zajednica naše Župe.

 

11. MOLITVENA INICIJATIVA “40 DANA ZA ŽIVOT”

U tijeku je molitvena kampanja za nerođene, inicijative 40 dana za život, uz prigodni svetopisamski citat: “Idi pa i ti čini tako.” (Lk 10, 37). Krunicu Božjeg milosrđa s nakanom za nerođene molimo svake nedjelje u 15 sati kod špilje Gospe Lurdske na šetnici.

 

12. MISIJSKA NEDJELJA

Sljedeća nedjelja, misijska je nedjelja u Katoličkoj Crkvi. Vaš dar u milostinji i na izlazu iz Crkve namijenjen je područjima gdje Riječ Božja raste i napreduje.

 

13. 90 GODINA SLUŽAVKI MALOG ISUSA U SAMOBORU

U subotu Služavke Malog Isusa proslavljaju 90 godina služenja u Gradu Samoboru i 50 godina dječjeg vrtića. O proslavi, svetu misu u kapeli u Gajevoj slavi župnik, preč. Ivica Cik u 10.30.

 

14. ĐAKON U NAŠOJ ŽUPI

Danas, s radošću pozdravljamo i predstavljamo novog pastoralnog suradnika u našoj župi, đakona, vlč. Domagoja Topića. Želimo mu toplu dobrodošlicu te se radujemo se njegovom služenju i međusobnom duhovnom i ljudskom obogaćivanju. Dobrodošao!

 

15. KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Glasnik Srca Isuosva i Marijina, Kanu, Veritas te Radosnu vijest.