Kapela sv. Nikole – Otok

Kapela sv. Nikole – Otok

U središtu mjesta Otoka izgrađena je, od 1993. do 1998. godine, veća kapela posvećena sv. Nikoli biskupu. U unutrašnjosti kapele nalaze se kor, jedno zvono u tornju, pomični oltar, 5 drvenih klupa, kip sv. Nikole biskupa i kip Majke Božje. Postoji i ormar za liturgijsko ruho i najosnovnije liturgijske knjige.
Oko kapele je lijepi prostor popločen kockama, a na ulazu u kapelu nalaze se dvoja vrata; jedna dvokrilna, jedna jednokrilna. Kapela se nalazi na društvenom, državnom zemljištu. Blagoslovio ju je vlč. Mijo Gabrić, izaslanik zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića, 7. prosinca 1997. godine. Nasuprot kapeli, s druge strane ceste, na društvenom zemljištu nalazi se i jedno raspelo koje održavaju sami mještani, a o kapeli sv. Nikole biskupa zasad se dobro brine obitelj Benda.

Mještani se okupljaju na mise svake treće nedjelje u mjesecu u, zimi u 17, ljeti u 18 sati. Polnoćka je na Badnjak u 24 sata, dok je blagoslov jela na Veliku subotu u 16.30 sati. Na blagdan sv. Nikole, 6. prosinca, proštenje je u 17 sati, a u nedjelju nakon blagdana misa se slavi u 11 sati.