Vlč. Danijel Dukić s našim krizmanicimaU sklopu neposredne priprave za primanje sakramenta sv. Potvrde krizmanicima naše župe iz škole Samobor prigodnu katehezu održao je u četvrtak, 16. svibnja 2013. vlč. Danijel Dukić, upravitelj župe sv. Luke ev. u zagrebačkom naselju Travno.

Iznoseći svoje životno svjedočanstvo, najprije je progovorio o svom odazivu na svećenički poziv naglasivši kako njegov poziv nije slijedio „klasičan put“ od sjemeništa preko bogoslovije pa do oltara, već je u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište stupio na 3. godini fakulteta. Posvjedočio je mladima o radosti svećeništva kroz koje je pozvao služiti ljudima, o važnosti blizine s Bogom u molitvi i djelima ljubavi, a napose kroz primanje sakramenata.
Kad je pak riječ o sakramentu svete Potvrde, pozvao je mlade da i nakon što prime „pečat dara Duha Svetoga“ ne zatvore vrata Kristu, da sačuvaju u svom srcu svijest o daru koji su primili, da nastoje te darove iz dana u dan otkrivati te da nađu i prepoznaju svoje mjesto u Crkvi.

Pogledaj galeriju slika.