[TRODNEVNICA I MLADA MISA VLČ. ANTONIJA ŠTENGLA - DRUGI DAN]

[TRODNEVNICA I MLADA MISA VLČ. ANTONIJA ŠTENGLA - DRUGI DAN]

[DRUGI DAN TRODNEVNICE]

Drugog dana trodnevnice svetu misu je predslavio i propovijedao vlč. Ivan Vujević, župni vikar u župi Uznesenja BDM, Stenjevec. Tijekom svete mise blagoslovio je misnicu koju će mladomisnik vlč. Antonio nositi u nedjelju.

U propovijedi nam je vlč. Ivan progovorio o gubavcu iz današnjeg Evanđelja. I sami znamo da smo u bolesni na neki način ovisni o drugima, o tuđoj pomoći i pažnji, često se osjećamo napušteno i osamljeno. Upravo nas gubavac iz današnjeg Evanđelja uči da pred Boga moramo doći onakvi kakvi jesmo, bez obzira što smatramo da smo grešni i nedostojni Njegove pažnje, bez straha da će nas Bog osuditi. 

Bog poštuje našu slobodu i strpljivo čeka da mu se vratimo. Gubavac pred Isusa dolazi kleknuti i zamoliti Ga da ga ozdravi, svjestan da bi Isusov odgovor mogao biti i negativan, i baš u toj malenosti pokwzuje kakva je njegova vjera i susreće Boga koji ga ozdravlja. Bog ne ozdravlja samo fizički nego i iznutra, duhovno, da bi čovjek opet bio potpun. 

Svetu misu animirao je zbor mladih "Totus Tuus" stenjevačke župe. Nakon mise uslijedilo je druženje u župnom dvorištu. 

Sutra, na treći dan trodnevnice, svetu misu u 19h predvodi i propovijeda vlč. Domagoj Topić, župni vikar u župi Uznesenja BDM, Vukovina. Prije svete mise molimo krunicu od 18:30h.