PRESVETO TROJSTVO, 11. lipnja 2022.

PRESVETO TROJSTVO, 11. lipnja 2022.

PRESVETO TROJSTVO

12. lipnja 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11 i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

 

2. SVETE MISE U KAPELAMA

Sutra, 13. lipnja slavimo svetog Antuna Padovanskog. Svetu misu u kapeli sv. Antuna u Gradni slavimo u 17 sati. U srijedu, 15. lipnja slavimo svetog Vida te toga dana svetu misu u istoimenoj kapeli na Vrhovčaku slavimo u 17 sati. Vanjska proštenja sv. Antuna i sv. Vida slavimo u nedjelju sa svetim misama u 9.30 na Vrhovčaku i 11 sati u Gradni.

 

3. SVETKOVINA PRESVETOG TIJELA I KRVI KRISTOVE

U četvrtak slavimo svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo. Tijelovo je zapovjedana svetkovina te je svaki vjernik dužan prisustvovati slavlju svete mise. U našoj župnoj crkvi svete mise slavimo u 8, 9.30 i 19 sati. Središnja, svečana sveta misa je u 9.30 nakon koje će uslijediti Tijelovska procesija parkom Domovinske zahvalnosti.

 

4. GODIŠNJI SUSRET PRIJATELJA MALOG ISUSA

Najavljujemo nacionalni godišnji susret Prijatelja Malog Isusa u našoj Župi u subotu 18. lipnja. Program će započeti u 9.30 procesijom od tržnice do župne crkve. Tokom dana ponuđen će biti raznovrsni molitveni i duhovni program s prilikom za svetu ispovijed, svetom misom u 10.30 u Parku Domovinske zahvalnosti te će sve završiti u 16 sati završnim blagoslovom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. ŠKOLSKI VJERONAUK I SAKRAMENTI PRVE PRIČESTI I KRIZME

S obzirom da se bliži kraj školske godine, važno je ponovno napomenuti da je, prema odluci naših biskupa, pohađanje školskog vjeronauka osnovni preduvjet za primanje sakramenata prve svete pričesti i svete potvrde. Stoga pozivamo roditelje da ni u kojem slučaju ne ispisuju svoju djecu s školskog vjeronauka jer im djeca neće biti u mogućnosti primiti sakramente kršćanske inicijacije.

Također, prilikom upisa u srednju školu, nužno je kao izborni predmet odabrati vjeronauk, a ne etiku da bi vjeroučenik bio prikladan za eventualno kumovanje. Izabiranje predmeta etike umjesto vjeronauka onemogućava kumovanje u Katoličkoj Crkvi.

 

6. KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Kanu, Veritas, Mariju te Radosnu vijest. Na dnu crkve možete pribaviti i prigodne knjižice s pobožnostima sv. Antunu.