OSAMNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU, 31. srpnja 2022.

OSAMNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU, 31. srpnja 2022.

OSAMNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU

31. srpnja 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8 i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

 

2. PROŠTENJE SVETE ANE

Danas slavimo vanjsko proštenje sv. Ane. Svete mise na Anindolu slavimo u 8, 9.30, 11 i 17 sati, a u župnoj crkvi u 8 i 19 sati. Na svim svetim misama kod kapele sv. Ane bit će prigoda za pristupanje sakramentu svete ispovijedi.

 

3. SAMOBORSKO HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU

Tradicionalno samoborsko hodočašće u Mariju Bistricu održat će se 02. i 03. kolovoza. Pješaci kreću 02. kolovoza ispred župne crkve sv. Anastazije, nakon blagoslova u 17.00 sati. U srijedu će autobusi krenuti u 13.30 iz sela i u 14.00 s autobusnog kolodvora. Prijave za autobus su završene. U petak, 05. kolovoza slavimo zahvalnu hodočasničku svetu misu u našoj župnoj crkvi u 19 sati. Procesija uoči svete mise započet će redovito kod kružnog toka u Kompareovoj ulici u 18.30. Zbog poteškoća s prijevozom, za vjernike sa Slanog Dola organiziramo bus koji će ih dovesti na ovo slavlje. Bus kreće u 17.30 sa Slanog Dola i vozi do Pošte, a povratak je u 21 sat na autobusnoj stanici u Šmidhenovoj ulici. Troškove prijevoza pokriva Župa. Nakon svete mise, pozivamo sve udruge na druženje i okrijepu u župno dvorište.

 

4. ODAVANJE POČASTI UOČI DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

U četvrtak, 04. kolovoza, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, u našem Parku domovinske zahvalnosti u 9 sati održat će se prigodna komemoracija i molitva za sve poginule i žive branitelje, kako grada Samobora i Svete Nedelje, tako i čitave Domovine.

 

 

 

 

 

 

5. SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI

Najavljujemo susret hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru, 17. rujna. Prijaviti se mogu mladi od 14 do 30 godina. Prijave traju još samo ovaj tjedan pa potičemo sve mlade da se odvaže i još ovog tjedna prijave na Susret. Više o pojedinostima prijave možete vidjeti na plakatima na oglasnoj ploči te web i facebook stranici Župe.

 

6. LJETNI RASPORED SVETIH MISA I ISPOVIJEDI

Tijekom kolovoza nedjeljne svete mise slavimo u 8, 9.30 i 19 sati.

Tijekom kolovoza nema nedjeljne svete mise u 11 sati.

Mogućnost pristupanja sakramentu ispovijedi je tijekom radnog tjedna, pola sata prije svete mise. Nedjeljom neće biti mogućnosti ispovijedi.

 

7. KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Glasnik Srca Isuosva i Marijina, Kanu, Veritas te Radosnu vijest.