Oproštajni govor mladih župe sv. Anastazije povodom odlaska župnog vikara Maria PavićaDragi velečasni Mario,

Zajednica mladih župe sv. Anastazije želi Vam se zahvaliti na ove tri godine koje ste proveli u radu sa nama. U Lukinom evanđelju u 5. poglavlju Isus je Šimunu Petru rekao da će loviti ljude. Tako ste i vi ulovili nas i približili nas Uskrslome Kristu. Iz tjedna u tjedan naša je zajednica rasla i okupljala se utorkom na vjeronauku, a nedjeljom na svetoj Misi. Vodili ste nas na duhovne obnove, pozivali na klanjanja, na osobnu molitvu, na svetu ispovijed i hrabrili ste nas i ojačavali u vjeri i na tome smo Vam najviše zahvalni. Mnogi od nas nisu ni znali koliko je lijepo i radosno biti blizu Kristovoj Crkvi. Ova je zajednica promijenila naše živote na bolje jer kada si blizu Bogu drugačije i ne može biti. Upoznali smo nove prijatelje, proživjeli mnoga lijepa iskustva, a neki su se i zaljubili... Izgradili ste jednu snažnu zajednicu mladih i mi to želimo ostati nakon što preuzmete drugu župu. Svi se slažemo kako ćete biti odličan župnik, u to nema nikakve sumnje! Želimo nastaviti ovo što ste vi započeli i želimo, kao i Vi, još koga uloviti u našu zajednicu. Tužni smo što odlazite, ali znamo da ovo nije kraj već novi početak. Znamo da ćemo se i dalje viđati, ni u to ne sumnjamo. Posjećivat ćemo Vas u novoj župi, svratite i Vi do nas ili se možemo naći na pola puta – na nogometu na Kaptolu.

Hvala Vam za duhovne obnove u Varaždinu i na Lovniku, hvala Vam što ste nas vodili na susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku i Dubrovniku, hvala Vam na našem putu u Vukovar, hvala Vam na tri duhovna ljetovanja na otoku Prviću, hvala Vam na svim hodočašćima na koje smo išli pod vašom brigom i hvala Vam na svim našim zajedničkim susretima u župi i na drugim mjestima diljem naše domovine. Posebno ističemo naš najveći projekt u župi – žive jaslice. Ovdje ste pokazali svu svoju sposobnost i spremnost na rad. Neizmjerno smo zahvalni što smo mogli sudjelovati u izgradnji jaslica i glumiti u predstavama. Bio je to prekrasan i povijesni događaj za našu župu i grad Samobor. Unatoč Vašim obvezama koje imate kao svećenik, niste se zaustavljali samo na tome nego ste željeli više, bolje i kvalitetnije služiti svojim župljanima.

Vaše mladomisničko geslo bilo je: “Sve mogu u Onome koji me jača!” (Fil, 4, 13). Svojim primjerom pokazali ste da je to istina i pod tim geslom živite svaki dan. Nastavite jednakim žarom i živom vjerom svjedočiti Krista i služiti Njegovoj svetoj Crkvi!