ISUS KRIST KRALJ SVEGA STVORENJA, 20. studenoga 2022.

ISUS KRIST KRALJ SVEGA STVORENJA, 20. studenoga 2022.

ISUS KRIST – KRALJ SVEGA STVORENJA

20. studenoga 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11 i 18 SATI

RADNIM DANOM: 18 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

 

2. SVETE MISE U KAPELAMA

Danas slavimo svetu misu u kapeli Presvetog Trojstva u Maloj Rakovici u 9.30, a sljedeće nedjelje u kapeli sv. Antuna Padovanskog u Gradni u 11 sati.

 

3. PROŠTENJE U DOMASLOVCU

Danas je svetkovina Krista Kralja, naslovna svetkovina i proštenje u župi Domaslovec i ujedno proslava 20. godišnjice Župe. Svečanu svetu misu u 11 sati predslavi msgr. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.

 

4. PRODAJA ADVENTSKIH VIJENACA

Danas, ispred crkve, možete nabaviti adventske vijence koje su ručno izradile marljive ruke naših mladih župljana. Broj vijenaca je ograničen pa svoj primjerak pribavite na vrijeme.

 

5. SVETA CECILIJA

U utorak slavimo svetu Ceciliju, zaštitnicu crkvene glazbe. Ovim putem želimo svim članovima naših zborova čestitati njihov dan. Nakon svete mise u utorak, uslijedit će kratki koncert te nakon toga druženje u župnim prostorima.

 

6. MOLITVENI VJENČIĆ SV. JOSIPA

U srijedu pozivamo na misu i osnivačku zajednicu molitvenog vjenčića sve štovatelje sv. Josipa koji se žele uključiti u veliku molitve Crkve i za potrebe naše Domovine, obitelji, radništva, mladih te umirućih. Nakon svete mise uslijedit će kratko predstavljanje u crkvi. Uključimo se u pobožnost molitvenog vjenčića prečistog srca Josipova. Dobro došli!

 

 

 

 

 

7. BIBLIJSKO – LITURGIJSKI SUSRETI

Ovoga petka započinjemo redovite biblijsko – liturgijske susrete nakon svete mise. Pozvani su i dobrodošli svi čitači naše Župe, ali i svi oni koji bi im se htjeli priključiti. Susreti će se održavati u župnoj dvorani.

 

8. ADVENT – DOŠAŠĆE

Sljedećom nedjeljom započinjemo novu liturgijsku godinu i slavimo Prvu nedjelju došašća. Cijelo vrijeme došašća, i svagdanima i nedjeljom, slavit ćemo svete mise zornice u 6.30. Otvorimo svoja srca Gospodinu, učinimo i ove godine tu tjelesnu žrtvu, odrecimo se malo sna i dostojno se pripravimo na proslavu Božića.

Od sljedeće nedjelje moći ćete nabaviti i kalendare za 2023. Godinu.

Početkom korištenja nove valute, Eura, u našoj Domovini, početkom sljedeće godine, stipendij za svetu misu iznosti 7 Eura umjesto dosadašnjih 50 Kuna. Molimo vas, ukoliko već sada upisujete misne nakane za sljedeće godinu, da misni stipendij plaćate u Eurima.

 

9. POMOZIMO SVETOM NIKOLI

Najavljujemo projekt “Pomozimo svetom Nikoli” za naše prvopričesnike i krizmanike, a mogu se pridružiti i ostali, ako žele. Prvopričesnici i krizmanici, na župnoj će katehezi, dobiti pismo svetog Nikole u kojem nas moli da mu pomognemo na način da 04. 12., nedjelju uoči sv. Nikole, u “Kutiju ljubavi” koja će se nalaziti u crkvi, ubacimo poneki slatkiš kako bi ih sveti Nikola mogao podjeliti siromašnoj i potrebitoj djeci.

 

10. KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kanu, Veritas te Radosnu vijest.