DVADESET I SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU, 03. listopad 2022.

DVADESET I SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU, 03. listopad 2022.

DVADESET I SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU

02. listopada 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11 i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

 

2. SVETE MISE U KAPELAMA

Danas slavimo vanjsko proštenje sv. Mihalja u istoimenoj kapeli sa svetom misom u 9.30. Sljedeće nedjelje, u spomen beatifikacije bl. Alojzija Stepinca, u 16 sati slavimo svetu misu u kapeli u Kladju.

 

3. BLAGDAN SV. FRANJE ASIŠKOG

U utorak se spominjemo sv. Franje Asiškog, utemeljitelja Reda manje braće, franjevaca. Ovim putem želimo našim samoborskim franjevcima čestitati njihov blagdan i zaželjeti im plodonosni rad na njivi Gospodnjoj.

 

4. ZAZIV DUHA SVETOGA

Sljedeće nedjelje na svetoj misi u 9.30 molit ćemo Zaziv Duha Svetoga za blagoslovljeni početak nove školske i vjeronaučne godine. Pozivamo sve školarce te njihove učitelje, profesore i vjeroučitelje.

 

5. SVETKOVINA PRAOCA NAŠE VJERE ABRAHAMA

U Grkokatličkom pastoralnom centru u Samoboru, sljedeće se nedjelje slavi svetkovina praoca naše vjere Abrahama. Svečanu arhijerejsku liturgiju u 11 sati predslavi msgr. Milan Stipić, vladika križevački.

 

6. CJELODNEVNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE

U subotu je 8. u mjesecu te Zajednica Prijatelja Malog Isusa organizira euharistijsko klanjanje od 12 do 18 sati.

 

7. DJEČJI ZBOR “KRIJES”

Dječji zbor „KRIJES” svoje pjevačke probe ima subotom u 9 sati. Pozivamo osnovnoškolce da dođu i svojim glasom doprinesu ljepoti bogoslužja u našoj crkvi.

 

 

 

8. SUSRET MINISTRANATA

Pozivamo sve zainteresirane dječake koji bi htjeli ministriranjem služiti kod oltara, kao i sve postojeće ministrante na prvi ovogodišnji susret u subotu u 10 sati.

 

9. KATEHEZE ZA MLADE

Započinjemo ovogodišnju katehezu za mlade s nizom gostujućih predavača. Prvu katehezu održat ćemo u nedjelju u 20 sati, nakon svete mise. Kateheze će se održavati u crkvi, a prvu katehezu predvodit će vlč. Branimir Jagodić, sveučilišni kapelan HKS-a, s temom LJUBAV NA KATOLIČKI NAČIN. Pojedinosti o sljedećim susretima možete vidjeti na plakatu na oglasnim pločama te web, facebook i instagram stranici Župe. Pozivamo sve srednjoškolce, studente i radničku mladež da se otvorena srca odazovu ovom novom iskustvu i zajedništvu.

 

10. LISTOPADSKE POBOŽNOSTI

U mjesecu listopadu, svakog dana, osim četvrtkom, kada je redovito euharistijsko klanjanje, pola sata prije svete mise, molimo krunicu i litanije našoj nebeskoj majci. Krunicu predmole članovi zajednica naše Župe.

 

11. MOLITVENA INICIJATIVA “40 DANA ZA ŽIVOT”

Molitvena kampanja za nerođene, inicijative 40 dana za život započinje 28. rujna i traje do 06. Studenoga, uz prigodni svetopisamski citat: “Idi pa i ti čini tako.” (Lk 10, 37). Krunicu Božjeg milosrđa s nakanom za nerođene molimo svake nedjelje u 15 sati kod špilje Gospe Lurdske na šetnici.

 

12. ORATORIJ ZA DJECU I MLADE

Udruga “U Duhu s Kristom” i Župa sv. Barbare organiziraju Oratorij pod geslom “Vjera svete Barbare” za djecu i mlade od 7 do 16 godina, u subotu 15. Listopada u Župi sv. Barbare u Rudama s početkom u 13 sati. Zainteresirani roditelji svoju djecu mogu prijaviti kod gđe. Marije na broj 098/554113. Za svu djecu Oratorij je besplatan, a djeci će biti osigurani hrana i piće. Oratorij će završiti svetom misom u 18 sati.

 

13. KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Glasnik Srca Isuosva i Marijina, Kanu, Veritas te Radosnu vijest.