Molitve

Tolikim je dušama donio mnogo svjetla i utjehe, ali je sam morao u posljednjim godinama života mnogo pretrpjeti od skrupula i drugih tjeskoba. Umro je kao 91-godišnji starac. Bio je velik štovatelj Majke Božje i njoj u čast napisao je glasovitu knjigu Marijine slave, prevedenu na mnoge jezike, i koja je tolike uvela u pravu pobožnost prema Majci Božjoj. Papa Grgur XVI. proglasio je g. 1839. Alfonza svecem. Kasnije ga je papa Pio IX. proglasio naučiteljem Crkve, a Pio XII. nebeskim zaštitnikom svih ispovjednika i moralista.
Pogledajte molitvu ›
Sv. Mihovil zaštitnik je policajaca i vojnika, a napose padobranaca i borbenih pilota. Zaštitnikom je i radiologa. Blagdan sv. Mihovila slavi se 29. rujna. Na taj dan slavimo i preostala dva arhanđela: Sv. Gabrijela i Sv. Rafaela. Molitva sv. Mihovilu se upotrebljava kao zaštita od zlih duhova i ta molitva je jedina egzorcistička molitva koja je dana na uporabu laicima uz dopuštenje Rimokatoličke Crkve.
Pogledajte molitvu ›
Gospodine Isuse Kriste, dobri Pastiru, koji si dušu svoju dao za svoje ovce: smiluj se svim vjernicima, koji se nalaze u potrebi i tuguju kao raspršene ovce bez pastira ! Tebe, koji si rekao: „Žetva je velika, a poslenika malo“, Tebe, Gospodara žetve, s pouzdanjem molimo: pošalji radinih duhovnih poslenika u svoju žetvu ! Pokazuj njima i biskupu našemu put istine i pravde, da po njemu neprestano idući k Tebi nas sa sobom dovedu! Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.
Pogledajte molitvu ›
Gospodine Isuse Kriste: Ti si rekao “Žetva je velika a radnika malo’. Molite dakle Gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. Mi se odazivamo tvome pozivu i molimo te: daj našoj Crkvi dovoljan broj svetih svećenika, redovnika i redovnica. Probudi Gospodine u našim obiteljima nesebičnu ljubav za životom, da naši roditelji s radošću primaju djecu koja će biti spremna staviti se u službu Crkvi i narodu...
Pogledajte molitvu ›