Molitve

Ivan Maria Vianney rođen je uoči Francuske revolucije. U njegovom djetinjstvo, Crkva je bila proganjana pa je potajno išao na vjeronauk, a prvu pričest, primio je u jednom spremištu, jer se nije moglo drugačije. Nevinost srca i duboka pobožnost bile su glavne značajke njegove duhovnosti. Uočio ga je župnik Balley i školovao ga. Problem je bio, što je sv. Ivan jako teško učio, makar je imao veliku volju. Od tada je napredovao u naukama. No, uspio je postati svećenik.
Pogledajte molitvu ›
Rođen je 8. ožujka 1495. u Portugalu. Već kao dječak od 8 godina bježi od kuće u susjednu Španjolsku. Nakon dugog lutanja čuo je glas koji mu je govorio: "Idi kući!" Po povratku u rodnu kuću doznao je da su mu roditelji pomrli od tuge. Zato je htio ispaštati i iskupiti se djelima milosrđa prema bližnjima.
Pogledajte molitvu ›
Sveta Monika (331. - 387.) je kršćanska svetica, najpoznatija kao majka znamenitog kršćanskog teologa Aurelija Augustina (sv. Augustina), koji je upravo zahvaljujući njoj prihvatio kršćanstvo, a kasnije iscrpno opisao njen život i kršćanske vrline u Ispovijestima.
Pogledajte molitvu ›
Pio X., papa, svetac Katoličke crkve, civilnog imena Giuseppe Melchiorre Sarto rodio se 2. lipnja 1835. g. u Riesu kraj Trevisa, u siromašnoj obitelji gradskog činovnika Giuseppea Battiste i Margarite Sanson. Svoju službu je započeo kao kapelan u Tombolu, zabačenoj župi na rubu biskupije Treviso. Ljudi su ga zbog njegove svećeničke revnosti, požrtvovnosti i ljubavi prema siromasima odmah prihvatili i zavoljeli.
Pogledajte molitvu ›