Molitve

Sveta Filomena katolička je svetica i mučenica. Njeno štovanje počelo je u 19. stoljeću, nakon što su arheološkim istraživanjima pronašli njen grob, 25. svibnja 1802. u katakombama sv. Priscile u Rimu.
Pogledajte molitvu ›
Majka Božja od Kamenitih vrata zaštitnica je Grada Zagreba. Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, koji se slavi 31. svibnja, ujedno je i Dan Grada Zagreba.
Pogledajte molitvu ›
Sveti Benedikt rođen u talijanskoj Nursiji, smatra se ocem zapadnog redovništva. I danas mnogi redovnici pripadaju kršćanskom vjerskom redu nazvanom po njemu - benediktincima. Ideal redovničkog života iznio je u svojim pravilima. Krilatica sv. Benedikta je Ora et labora. Umro je u mjestu Monte Cassino, a budući da se smatra ocem zapadnoeuropske kršćanske kulture uopće papa Pavao VI. proglasio ga je 1964. svecem zaštitnikom Europe. Njegov je blagdan 11. srpnja.
Pogledajte molitvu ›
Isus Nazarećanin, utemeljitelj kršćanstva i važna figura u nekoliko drugih religija. Prema kršćanskom vjerovanju utjelovljeni Sin Božji, utjelovljena Božja Riječ (utjelovljenje), Mesija, Spasitelj i Otkupitelj svijeta.
Pogledajte molitvu ›