Molitve za proglašenje sluge Božjeg, pape Pija XII., blaženim

O Isuse, vječni Svećeniče,
koji si uzdigao na vrhovno dostojanstvo tvojega Vikara na zemlji,
svojega vjernoga slugu Pija XII.
i kojemu si dao milost da bude neustrašivi Branitelj Vjere,
koji je se hrabro zalagao za pravdu i mir,
pobožni štovatelj tvoje Presvete Majke,
svijetli primjer ljubavi i svih vrlina,
molimo te, udostoj se sada,
s obzirom na njegove zasluge dati nam milost,
da nam On bude zagovornik kod Tebe,
te da jednoga dana bude uzdignut na slavu Oltara. Amen.


Pie XII., ora pro nobis, nunc et semper, et in saecula saeculorum! Amen +


Njegova Svetost Benedikt XVI. izdao je 19. prosinca 2009. Dekret o herojskim krjepostima sluge Božjega pape Pija XII., koji se od tada naziva časnim slugom Božjim.
Angelo kard. Bagnasco, nadbiskup genovski i predsjednik Talijanske biskupske konferencije, dao je Imprimatur novoj molitvi za beatifikaciju pape Pija XII. koju je sastavio novoimenovani konzultor Kongregacije za bogoštovlje i sakramentalnu stegu kao i Ureda za liturgijska slavlja Svetog Oca, don Nicola Bux.

[16. studenoga 2010. godine: dostupna je kopija ove molitve s kardinalovim potpisom na stranici udruge Commitato Papa Pacelli]

"Gospodine Isuse Kriste, zahvaljujemo Ti što si Crkvi darovao papu Pija XII., vjernog naučitelja Tvoje istine i anđeoskog pastira.
Sigurnim naukom i blagom jakošću izvršavao je najvišu apostolsku službu i vodio Tvoju Crkvu kroz nemirno more totalitarnih ideologija.
Petrove je ruke, bez razlike, otvorio žrtvama strašne tragedije II. svjetskog rata opominjući da mirom- djelom pravednosti- ništa nije izgubljeno.
Poniznošću i mudrošću dao je svetoj liturgiji novi sjaj i objavio slavu Presvete Marije proglašenjem dogme o Njezinu uznesenju na nebo.
Podaj, Gospodine da i mi, poučeni njegovim primjerom, branimo istinu, radosno prihvaćamo katoličko učiteljstvo i širimo prostore naše ljubavi.
Stoga te molimo, ako je to na Tvoju veću slavu i na dobro naših duša, da proslaviš slugu svoga papu Pija XII., i udijeliš nam po njegovu zagovoru milost za koju Te molimo...
Amen."

Povratak na molitve